petek, 16. marec 2018

FINALE

Danes je na Ustavnem sodišču potekalo finale IX. Pitamičevega tekmovanja študentov prava.

Soočili sta se ekipi Pelopidas v vlogi pobudnika (ki so jo sestavljali Hana Palčič Vilfan, Klemen Kreča in Nejc Jereb) ter ekipa Romul (ki so jo sestavljali študentke Eva Venier, Pia Novak in Jana Šteblaj).

Na simulirani javni obravnavi so sodili sodniki doc. dr. Jadranka Sovdat, predsednica Ustavnega sodišča, Franc Testen, nekdanji predsednik Ustavnega in Vrhovnega sodišča ter prof. dr. Igor Kaučič, redni profesor ustavnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Sodni senat je po posvetovanju in po krajši slovesnosti razglasil, da je na IX. Pitamičevem tekmovanju zmagala ekipa 

Romul 

v zasedbi Eva VenierPia Novak in Jana Šteblaj.

Prof. Igor Kaučič je podelil tudi plaketo za najboljši pisni izdelek ekipi, ki so ji ocenjevalci pisnih izdelkov namenili največ točk.  Nagrado je prav tako prejela ekipa Romul.


Sodni senat je podelil še nagrado za najboljši govorki oz. govorcu na finalnem delu. Nagrado je prejela Eva Venier.


Sodni senat je članom drugouvrščene ekipe Pelopidas (v zasedbi Hana Palčič VilfanKlemen Kreča in Nejc Jereb) podelil pokale, pokale pa sta prejeli tudi ekipi Coriolanus (v zasedbi Tjaša Pirnat, Monika Gradišnik in Katarina Černivec) ter Crassus (v zasedbi Alja Zrilić, Tajda Vraničar in Daška Levstik), ki sta se uvrstili na tretje mesto.

Vse ekipe so prejele bogate knjižne nagrade, prva in drugouvrščena ekipa brezplačen obisk Dnevov slovenskih pravnikov, odvetniška pisarna Zdolšek pa je prvouvrščeni ekipi omogočila opravljati prakso.

Fotografije s finala bodo objavljene naknadno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar