sobota, 23. marec 2019

FINALE

V petek, 22. marca, je na Ustavnem sodišču potekalo finale jubilejnega X. Pitamičevega tekmovanja študentov prava.

Soočili sta se ekipi Teodor v vlogi pobudnika / pritožnika (ki so jo sestavljali Gal Gračanin, Jure Klajder in Klemen Kreča) ter ekipa Hipaz (ki so jo sestavljali Eva Milošič, Gašper Moškotevc in Blaž Murko) v vlogi Državnega zbora in Specializiranega državnega tožilstva.

Na simulirani javni obravnavi so sodili sodniki doc. dr. Jadranka Sovdat, nekdanja predsednica Ustavnega sodišča, Franc Testen, nekdanji predsednik Ustavnega in Vrhovnega sodišča ter prof. dr. Igor Kaučič, redni profesor ustavnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Sodni senat je po posvetovanju in po krajši slovesnosti razglasil, da je na X. Pitamičevem tekmovanju zmagala ekipa 

Teodor 

v zasedbi Gal Gračanin, Jure Klajder in Klemen Kreča.

Zmagovalna ekipa je poleg plakete in knjižnih nagrad kot posebno nagrado prejela tudi prakso pri Odvetniški družbi Zdolšek, ki sta jo v njenem imenu podelila Katja Zdolšek in Jakob Ahačič.
 
 
Nagrado za najboljši pisni izdelek je prav tako prejela ekipa Teodor. Poleg plakete ji je kot posebno nagrado Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki zagotovila enomesečno prakso. Odvetniško pisarno sta zastopala Uroš Čop in Matija Urankar.
 
Sodni senat je podelil še nagrado za najboljšega govorca na finalnem delu, ki jo je prejel Gašper Moškotevc iz ekipe Hipaz. Poleg plakete je prejemniku te plakete kot posebno nagrado Odvetniška družba Čeferin in partnerji zagotovila opravljanje prakse. Nagrado je v imenu odvetniške pisarne podelil Uroš Pogačnik.

Sodni senat je članom drugouvrščene ekipe Hipaz (v zasedbi Eva Milošič, Gašper Moškotevc in Blaž Murko) podelil pokale, pokale pa sta prejeli tudi ekipi Gorgias (v zasedbi Peter Podržaj, Nadja Strle in Gaja Tanko) ter Hekataj (v zasedbi Karin Blatnik, Tjaša Kalin in Živa Korenjak), ki sta se uvrstili na tretje mesto.

Fotografije s finala bodo objavljene naknadno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar